Welkom bij Amero Compressoren bv.

Drukvaten

Verticaal of Horizontaal, elk vat is er in verschillende maten en aan te passen naar uw wens!

Een drukvat is een essentieel onderdeel van elke persluchtinstallatie. Het dient als opslagbuffer tussen de compressor en de persluchtverbruiker. Een drukvat zorgt voor een goede werking van de persluchtinstallatie, mits alle componenten goed op elkaar zijn afgestemd.

Als bedrijf hebben wij bekendheid opgebouwd op het gebied van drukvaten en vacuümvaten. Wij hebben ons gespecialiseerd in het maken van vaten volgens standaard uitvoering maar ook volgens maten en wensen van de klant.

Om u goed te kunnen helpen is het belangrijk om bewust te zijn van het feit of u het vat wilt gaan gebruiken voor de industriële- of maritieme markt.

Keuring en CE-markeringen

Voor industriële markt in Europa dienen alle drukvaten te voldoen aan de Europese richtlijn voor drukvaten. Nieuw te leveren drukvaten dienen na 1997 te voldoen aan de PED 2014/68/EU of 2014/29/EU “Drukvaten van eenvoudige vorm”.

Al onze persluchtdrukvaten voor de industie voldoen aan deze normen, zowel de standaard vaten als de “specials”. Ook zijn ze voorzien van het CE-merk. Meer informatie

Drukvaten voor de Maritieme sector voldoen aan de benodigde eisen.

Wij leveren vaten van 1 liter tot 3000 liter in horizontale- en verticale uitvoering met standaard werkdrukken van 11- en 16 bar.

Uiteraard kunnen wij drukvaten leveren in elke gewenste inhoud, de gewenste afmetingen en werkdruk tot 50000 liter.

Alle persluchtdrukvaten kunnen worden geleverd met de door de klant gewenste afwerking:

Indien gewenst kan een speciaal meerlaags verfsysteem aangebracht worden. Tevens bestaat de mogelijkheid om verzinkte vaten te voorzien van een afwerking in hamerslag of RAL kleur.

Maatwerk
Bij Amero Compressoren is het mogelijk om persluchtvaten te produceren naar uw wensen. Drukvaten met afwijkende keur als ASME, BS5500 en RVS-drukvaten behoren tot onze leveringsmogelijkheden. Deze zijn echter altijd op aanvraag.

Appendages

Tenzij anders gevraagd leveren wij al onze vaten met appendagesets, waarbij een veerveiligheid, manometer en kogelkranen voor de persluchtaansluiting en condensaatafvoer standaard zijn. Afwijkende appendages kunnen wij altijd samen met u op maat afstemmen.

Appendages-drukvaten

Ons team van specialisten adviseert u graag om het drukvat exact volgens uw specificatie te fabriceren, inclusief de eventueel benodigde berekeningen conform de Europese richtlijnen. Alle noodzakelijke software hebben wij hiervoor in huis.

U kunt ten alle tijde naar onze mogelijkheden vragen.

Mailadres: vaten@amero.nl

Telefoon: +3120 654 09 60