Welkom bij Amero Compressoren bv.

Koeldrogers

Om de kwaliteit van uw perslucht te garanderen bieden wij een ruim programma aan koeldrogers. Neem contact met ons op voor prijzen en/of meer informatie.

Koeldrogers worden in vele professionele en industriële toepassingen gebruikt om technisch droge perslucht te creëren.
Dit wordt gerealiseerd door de werking van een koeldroger welke het vochtgehalte in de perslucht reduceert tot een drukdauwpunt van ca. +3 tot +5 ºC, of te wel ca. 5,5 g/m³. Hierdoor beschermt u uw persluchtleidingnet, apparatuur en gereedschappen tegen vocht en corrosieschade.

Een koeldroger is geen vriesdroger.

Een koeldroger wordt vaak vriesdroger genoemd maar deze zijn niet hetzelfde. Koeldrogers kunnen technisch geen lager drukdauwpunt realiseren dan 0 ºC. Als een koeldroger zou werken bij temperaturen onder 0 ºC zal de in de perslucht aanwezige waterdamp bevriezen in de warmtewisselaar. Hierdoor is binnen zeer korte tijd de doorgang voor de perslucht geblokkeerd door aangevroren ijs.

Het koelproces van de perslucht gebeurt door middel van een warmtewisselaar waarbij aan de ene zijde de warme natte perslucht stroomt en aan de andere zijde het koude koudemiddel.

Vrijstaande en ingebouwde Koeldrogers

Koeldrogers leveren wij los maar ook als een geïntegreerd component in een compressor.

Wij adviseren, vanuit een praktisch oogpunt, om voor een vrijstaande koeldroger te kiezen. Het voordeel hiervan is dat bij deze opstelling de warmtebelasting over de droger lager is, alsmede dat de optimale opstelling, na het drukvat kan worden gekozen. Wanneer gekozen wordt voor een ingebouwde koeldroger, vraagt dit minder ruimte.
Mocht er een storing zijn aan de koeldroger, is het voordelig wanneer de bedrijfsprocessen kunnen continueren. Bij een losse koeldroger kan direct een tijdelijke vervangende koeldroger geplaatst worden.

Het vrij gekomen condens dient via een olie/waterscheider te worden afgevoerd.

Perslucht-droger