Welkom bij Amero Compressoren bv.

Adsorptiedrogers

Voor veel toepassingen is een drukdauwpunt van +3 °C niet laag genoeg. Stel dat de leiding buiten tussen 2 gebouwen ligt en buiten vriest het -10 °C. De lucht met een drukdauwpunt van +3 °C zal eenmaal buiten weer gaan condenseren. Het condensaat bevriest vervolgens en ventielen en andere appendages vriezen vast met alle gevolgen van dien. Hier is een laag drukdauwpunt nodig.

Neem CONTACT met ons op voor prijzen en/of meer informatie.

Een adsorptiedroger past men toe indien een lager drukdauwpunt dan +3 °C gewenst is. Denk hierbij aan fabrieken met koelcellen, de voedingsindustrie, gekoelde werkruimtes, buitentoepassingen (lagere buitentemperaturen dan +3 °C), medische applicaties, meetapparaten, instrumentenlucht en natuurlijk vele anderen.

Adsorptiedrogers worden doorgaans standaard geleverd met een drukdauwpunt van -40 °C. Hiernaast behoren ook -20 °C of zelfs -70 °C tot de mogelijkheden.

Adsorptiedroger-kopen

Ook hebben veel processen, machines en meetmiddelen zeer droge lucht nodig met dus een laag drukdauwpunt. Voor al deze toepassingen is een adsorptiedroger de geschikte persluchtdroger.

Atlas-copco-droger

Adsorptiedrogers en het drukwisselprincipe

Alle adsorptiedrogers werken volgens het drukwissel principe. De twee torens zijn gevuld met een sterk hygroscopisch droogmiddel, bijvoorbeeld aluminiumoxidekorrels. Deze torens worden naast elkaar opgesteld, vervolgens wordt er door middel van een regeling perslucht gedroogd in toren 1 en vind er in toren 2 de regeneratie van het droogmiddel plaats door gebruik te maken van een klein percentage van de droge lucht afkomstig uit toren 1.

Men noemt dit het spoelluchtverlies en dit bedraagt ongeveer 10 – 15 % van de capaciteit. Met andere woorden een adsorptiedroger kost lucht. Door de regeling wordt na verloop van tijd gewisseld van toren, waardoor het droogproces in toren 2 plaatsvindt en het regeneratieproces in toren 1. De tijd tussen het wisselen bepaald het uiteindelijke drukdauwpunt van de droger, kortere tijd geeft een lager drukdauwpunt.

Met adsorptiedroging wordt vochtvrije perslucht geproduceerd, waardoor het risico van vervuiling door in de perslucht aanwezige waterdamp wordt uitgesloten.